Keresztyén koncert Szatmárnémetiben

Keresztyén koncert Szatmárnémetiben
Szatmár megye — Július 8–án, kedden 19 órai kezdettel a szatmárnémeti Olimpia stadionban a Reménység misszió tagjainak az előadásában keresztyén koncertre kerül sor.

Július 8–án, kedden 19 órai kezdettel a szatmárnémeti Olimpia stadionban keresztyén koncertre kerül sor, a Reménység misszió tagjainak az előadásában, tudtuk meg Vékás Zoltán lelkipásztortól. A csoport tavaly már vendégszerepelt Szatmárnémetiben, téhát nem ismeretlenek az itteni közönség előtt. Itt a megyeközpontban a Szatmárnémeti Magyar Baptista Gyülekezet tagjai is segédkeznek a szervezéseben és a rendfenntartásban. Igehírdetésre is sor kerül, román nyelven Moise Lucaci lelkipásztor, magyar nyelven a szatmárnémeti baptista gyülekezet társlelkipásztora, Szűcs Sándor igei üzenetét hallgathatják meg az egybegyűltek. A belépés a koncertre ingyenes. A Reménység misszió tagjai ausztráliai, egyesült államokbeli, kanadai tagokból tevődik össze, hozzájuk csatlakoznak a romániai kórustagok is. A túrné és a szolgáló csoporttá alakult kórus tagjai célja az, hogy a romániai emberekhez is eljusson az evangélium örömüzenete, nemzetiségi és anyanyelvi hovatartozástól függetlenül. Ahogy nevükben is benne van: reménységet szeretnének átadni hallgatóságuknak. Istentől jövő, hamísítatlan reménységet, ami manapság is nagy hiánycikk, úgy keleten, mint nyugaton. Teszik ezt az előadott énekeik segítségével, és programjaik keretében, mely alkalmakkor bibliai üzenetet is tolmácsolnak hallgatóságuk felé.
Idei turné
Ami idei turné fő üzenete a következő: Gondokjunk a mennyeiekre. Feltevődhet a kérdés: Miért kell ezt tegyük? A választ erre Pál apostol adja meg a II. Korintusbeliekhez írt levél 4. részének 18. versében: „mivel nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra, mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók”. És ha ezt hisszük, akkor az embernek van élő reménysége, mint ahogy Isten ígéje is mondja, s annak az embernek van reménysége akinek Isten megnyitja lelki szemeit arra, hogy túl lásson a földi megpróbáltatásokon. A szatmárnémeti baptista gyülekezet is részt vállalt ebből a missziói munkából, s ezért szeretettel hívunk és várunk mindenkit az alkalomra.
Karikás Enikő