Keresztjeink – Rajzkiállítás Érsemjénben

Keresztjeink – Rajzkiállítás Érsemjénben
Bihar megye – Keresztjeink címmel nyílt kiállítás helyi gyermekek rajzaiból az érsemjéni római katolikus templomban március 21.–én, vasárnap.

A vasárnapi szentmise keretében Borsi Imre Lóránt plébános nyitotta meg a 6 és 10 év közötti gyermekek rajzaiból összeválogatott kiállítást. Ezzel az érsemjéni katolikus gyermekek is kapcsolódnak a nagyváradi egyházmegye éves ifjúsági programjához, melynek egyik nagyböjti mozzanata a keresztről történő elmélkedés. A vártnál nagyobb sikert hozott a helyi rendezvény, amit a zsúfolásig megtelt templom bizonyított.

Jutalom az alkotóknak

„A kereszt elsősorban nem a szenvedésre és a halálra kell emlékeztessen bennünket, hanem megváltottságunkra, és az örök életre. E kiállításon szereplő színes rajzok is ezt tükrözik, hiszen a gyermekszív rendelkezik azzal a csodálatos tulajdonsággal, hogy képes az élet napos oldalára összpontosítani” – mondta köszöntőjében Borsi Imre Lóránt tisztelendő, aki könyvjutalomban részesítette a kis alkotókat, megköszönve munkájukat, aktív részvételüket e nagyböjti programban. A kiállítást március 31.–ig tekinthetik meg az érdeklődők.