Kerékpárúton a Sárerdőre

Kerékpárúton a Sárerdőre
Szatmár megye – Kerékpárútat, lovardát és még sok minden mást szeretne a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal kialakítani, hogy a Sárerdő igazi pihenőövezetté váljon a lakosok számára.

A Sárerdő, mint tudatosan kiépített turisztikai pihenőövezet már régóta foglalkoztatja a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalt és ennek érdekében komoly lépéseket is tettek. A közös Román–Ukrán projekteknek köszönhetően elérhetőbbé váltak az ilyen irányú kezdeményezések, európai uniós pénzeket megpályázva. A napokban elkészült egy, a Sárerdő megközelíthetőségéről szóló tanulmány, amelyről Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere számolt be tegnap megtartott sajtótájékoztatóján.

Kerékpárút

A polgármester elmondása szerint egy kerékpárút kialakítása is szerepel a tervek között, amely a Baritiu és a Rodnei utca kereszteződésétől indulna, egészen a Sárerdőig. A projekt még ebben az évben elkészül, azonban pályázatot nyerni csak jövőre sikerülhet – magyarázta Ilyés. Egy kerékpárút megépítése korábban már szerepelt a polgármesteri hivatal tervei között, azonban a Baritiu út modernizációs munkálatainak magas költségei miatt ennek kivitelezését elhalasztották. A Sárerdő “modernizálásában” nemcsak az önkormányzatnak, hanem magánbefektetőknek is oroszlánrészük lesz, ugyanis éttermek, esetleg szállodák felépítése a város költségvetéséből nem lesz lehetséges. A tervek között szerepel egy lovarda megnyitása is, amely lehetőséget biztosít majd a gyerekeknek és a fiatalságnak ahhoz, hogy a sportnak és a természetszeretnek hódolva, hasznosan tölthessék szabadidejüket. A lovas-sportpályán különböző szabadtéri rendezvényekre, versenyekre és bemutatókra is sor kerülhet.

Gugulya–Hégető Lóránd