ERDON Helyi hírek

2008.07.18. 17:48

Rövidhírek Biharból

<p>Verekedés - Csütörtökön kora délután Élesden egy esküllői 19 éves fiatalembert szúrt gyomortájéki sebbel vittek be az ottani kórházba, miután nézeteltérésbe keveredett egy 30 éves férfival, akit fejsérülésekkel szállítottak ugyanoda.</p>

Egy harmadik elmenekült az incidens helyszínéről, őt egy benzinkútnál fogták el később, s vitték kórházba, súlyos fej- és végtagsérülésekkel. Egy váradi 32 éves férfit a fülén vágtak meg délután, ő a Megyei Kórházban kötött ki.

Robbanószer. Csütörtökön reggel egy 82 mm-es második világháborúból maradt aknavető lövedéket találtak egy Jánosdai ház előtt a vízvezetéken végzett munkálatok során. Biztonságban elszállították a helyszínre riasztott szakemberek.

Gázolás - Egy 8 éves zebrán átfutó kisfiút gázolt el csütörtökön kora délután a nagyváradi Seleu§ului utcában a körösgyéresi 25 éves M. I. C. egy bukaresti rendszámú autóval. A gyrmeket sérüléseivel kórháza vitték, a szakértők vizsgálják a történtek körülményeit.

Ütköztek - Csütörtökön este tíz óra tájban a 75-ös országúton Felsőmezős külterületén az 54 éves biharlonkai M. O. I. egy balkanyarban összeütközött egy szemből kivilágítatlanul közlekedő, forgalomba be nem jegyzett kombájnnal, amit a biharlonkai 40 éves T. A. T. kormányzott. A személyautó vezetőjét kórházba kellett vinni.

Prostik - Péntekre virradólag egy 32 és egy 21 éves prostituáltat értek „munkavégzés” közben a jelenség felszámolása céljából razziázó rendőrök. Büntetőeljárást indítottak ellenük. Másik négy kliensekre vadászó örömlány szabálysértési bírsággal megúszta.

Hamis jogsival - A körösgyéresi 25 éves M. I. C. egy csütörtöki közlekedési rutinellenőrzésen bukott le Telegdnél. Gépkocsit vezetett, holott jogosítványát végleg bevonták korábban. Nem számított rá, hogy a rendőrök rájönnek, hamis jogosítvány van nála. Egyébként csütörtökön 18 jogosítványt függesztettek fel az ellenőrzést tartó rendőrök, 561 bírságot róttak ki, 270-et gyorshajtásért.

Gyanakodjanak! - Pénteken a Raiffeisen Bank több ügyfele kapott értesítést e-mailben, miszerint visszaigazolást kértek a számlaszámuk jelszaváról. A pénzintézet mindenkit figyelmeztet, sose adják ki a titkosított adatokat. Tárcsázzák a 0800.802.02.02-t, vagy továbbítsák a centrala@rzb.ro címre a villanypostán érkezett ilyen jellegű leveleket. A www.raiffeisenonline.ro webcímen többet is megtudhatnak a jelenségről.

A héten 17 személy ellen emeltek vádat, 4 ellen erőszakos bűncselekmények, 9 ellen közlekedési törvényszegés miatt. Ittas vezetés miatt áll bíróság elé rövidesen a berettyószéplaki 35 éves S. I., aki 1,60 ezrelékes véralkoholszinttel ült kormány mögé, a 40 éves bodonosi M. D. G., akinek vérében ugyancsak 1,6 ezrelék alkoholszintet állapítottak meg, s 48 éves váradi B. D., aki „csak” 1,35 ezrelékkel furikázott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!