Képzés a pályázatok készítéséről

Képzés a pályázatok készítéséről

Szatmárnémeti – A Szatmár Megyei Pedagógusok Háza és a Szabolcs–Szatmár–Bereg Megyei Önkormányzat Megyei Pedagógiai, Közművelõdési és Képzési Intézete közös projektben vesz részt, mely hamarosan lezárul.

Csütörtök délelőtt vette kezdetét az a kétnapos képzés, melyen 18 Szatmár– és 10 Szabolcs–Szatmár–Bereg megyei pedagógus vesz részt. A Hogyan készítsünk sikeres pályázatot nevet viselő képzésre A szatmári tanügyi rendszer fenntartható fejlesztése a határmenti szomszédsági kapcsolatokra alapozva című PHARE CBC projekt keretében került sor, melynek immár második alkalommal ad otthont a Szatmár Megyei Pedagógusok Háza. Megnyitó beszédében Szász Piroska a pedagógusok házának igazgatója elmondta, hogy a mai képzés zárásakor minden pedagógus aki részt vett mindkét képzésen — mely 24 órás továbbképzésnek felel meg — részvételi oklevet kap. „A határon átívelő PHARE BCB projektek nemcsak azért hasznosak, hogy újjabb ismeretekre tegyenek szert a pedagógusok, hanem nagyszerű lehetőséget kínál partnerkapcsolatok létrehozására. A sikeres pályázatokhoz fontosak a komoly partnerek” — mondta Szász Piroska.

Előadások

A kétnapos képzés során több előadásra is sor került, mint: Egy sikeres projekt előkészítésének és megvalósításának főbb lépései címmel Ileana Silaghi (egyéni projektszakértő, SIM Consult Tanácsadó Iroda) előadásában, A logikai keretmátrix elkészítése a gyakorlatban címmel Ileana Silaghi, valamint Glatz Beáta (tanácsadó, MEGAKOM Consultants Romania Tanácsadó Iroda) előadásában stb. Emellett a képzésen jelen volt Hajdú Sándor a Szabolcs–Szatmár–Bereg Megyei Önkormányzat Megyei Pedagógiai, Közművelődési és Képzési Intézetének igazgatója is. Az előadások mellett a résztvevő pedagógusok csoportos munkákon is résztvettek.