Képesek vagyunk arra, amire mások!

Képesek vagyunk arra, amire mások!
Szatmár megye – A Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökségen tegnap rendeztek állásbörzét a megye dolgozni akaró fogyatékkal élő személyeinek.

A Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség tegnap indította el fogyatékosok számára a tanácsadási programját. A projekt célja, hogy megteremtse a kommunikációt a munkáltatók és a munkahelyet kereső fogyatékos személyek között. Hosszab távú terveik között szerepel, hogy a lakosság szélesebb körének megmutassák, hogy a fogyatékkal élők képesek munkavégzésre és akarnak is dolgozni. A jelenleg hatályban lévő törvények szerint minden olyan cég, amelyben 50 feletti a dolgozók száma, köteles fogyatékkal élőt alkalmazni. A tegnap elindított program keretén belül rendeztek egy kisebb állásbörzét is, ahol 5 cég jelent meg a felkeresett 9 közül, és 56 állást ajánlottak fel a megjelent fogyatékkal élő, dolgozni vágyó személyeknek. Két fogyatékost a helyszínen alkalmaztak is, míg további tizenkettőt behívtak, hogy a leendő munkahelyükön bizonyíthassák azt, hogy képesek az adott munkát elvégezni. Még ebben az évben felkeresik az ügynökség munkatársai azokat a cégeket, amelyek létszáma meghaladja az ötvenet, hogy elősegítsék a fogyatékkal élő személyek elhelyezkedését. Romániában létrehoztak 9 regionális tanácsadói központot, amelyeknek hasonlók a céljaik a Szatmár megyei központéhoz.

Céljaik közé tartozik, hogy mindenkit meggyőzzenek arról, hogy a fogyatékkal élő személyeknek is képesek a munkavégzésre, és elérkezett az ideje annak, hogy a fogyatékkal élő személyek is azonos bánásmódban részesüljenek.

Mottójuk: alkalmazz @ képes vagyok arra, amire te is.