Kemény csata vár a szatmári lányokra

Szükség lesz a szatmári közönség támogatására is a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapatának, amely kedden 18 órától az Ady Endre utcai sportteremben a SCM Craiova ellen játszik bajnoki meccset.

Újabb nehéz hét előtt áll a Szatmárnémeti Városi Sportklub női kosárlabdacsapata. Kedd délután bajnoki mérkőzésen a SCM Craiova ellen lépnek pályára Dan Fleşeriu edző tanítványai, utána pedig ismét útra kelnek, ugyanis pénteken a Román Kupa elődöntőjében a Sepsiszentgyörgyi Sepsi BC ellen játszanak Bukarestben.
Mindkét meccs nagyon fontos a szatmári lányoknak. Az A–osztályban nem hibázhatnak, amennyiben a bajnoki táblázat első négy hely valamelyikét akarják elcsípni. Ugyanakkor Román–kupadöntőt játszana a VSK, ehhez viszont le kell győzni az idény egyetlen veretlen csapatát, a háromszéki együttest.
A keddi találkozót illetően említésre méltó, hogy a VSK az otthonában verte tizenegy ponttal az oltyán csapatot, viszont az elmúlt hétvégén a SCM Craiova tíz ponttal verte az Aradi ICIM-et. Vélhetően egy motivált, lelkes csapattal találja majd szemben magát a szatmári együttes, amelynek játékában némi javulás volt észlelhető az elmúlt hétvégéi, Sepsi BC elleni meccsen. „Sajnos nem vagyok abban a helyzetbe, hogy bárkit is nélkülözhetnék a keddi meccsen.  Az aradiak elleni hazai siker feltüzelte a craiovaiakat, vérszemet kaptak és utolsó esélyüket játsszák Szatmáron a négy közé jutásért. Nem lesz könnyű meccs. Kétesélyes a találkozó” – vázolta a VSK helyzetét a 18 órakor kezdődő mérkőzés előtt a szatmáriak edzője.
A craiovai vereség egyébként az aradiak görög edzőjének, Ioannis Diamantakos állásába került. Helyét az eddigi sportigazgató (a csapat korábbi edzője) Dan Moraru vette át.

Teljes a káosz

A Román Kupa négyes döntőjének a helyszíne hétfő délután még nem volt hivatalos. Legalábbis a román szövetség (FRB) hivatalos honlapján négy nappal a Final Four első meccse előtt még semmit nem közölt ezzel kapcsolatban a FRB. Előzőleg Sepsiszentgyörgy és Târgovişte pályázott a torna megszervezésére, viszont a háromszéki helyszín esett, mivel a Szabó Kati Csarnokban még nem fejezték be a padlócsere munkálatait. Úgy tudjuk, a VSK Târgovişte mellett tette le voksát, viszont a szentgyörgyiek és a negyedik résztvevő csapat, a Bukaresti Olimpia a fővárost javasolta új helyszínként. Ezután a numaibaschet.ro hírportál tényként közölte: Bukarest rendezi a Román Kupa utolsó felvonását. Pedig ebben az esetben, hogy egyik helyszín sem kapta meg a többség szavazatát, a szövetség kell végső döntést hozzon.

Címkék: , ,