Kelemen Hunor: Részt veszünk a bizalmatlansági indítvány vitáján; szavazáskor nem leszünk a teremben

Kelemen Hunor (Fotó: Mediafax)
Kelemen Hunor (Fotó: Mediafax)
Az RMDSZ honatyái elhagyják a termet, amikor a bizalmatlansági indítvány szavazására kerül sor, jelentette be szerdán Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke.

“Az RMDSZ nem vesz részt a bizalmatlansági indítvány szavazásán. Ma nincs meg a parlamenti többség a jelenlegi kormány leváltásához. További nyolcvan szavazatra van szüksége az ellenzéknek, hogy megdöntse a Dancilă-kabinetet. Sajnos, ezúttal az RMDSZ nem a mérleg nyelve: harminc szavazatunk tehát nem változtat a helyzeten. Ez egyszerű matematika.” – közölte Kelemen Hunor. A szövetségi elnök hozzátette, a kormány rossz döntéseit és kezdeményezéseit ezután is kritizálják és leszavazzák.

“Azt az ellenzéket tudnánk kormányra lépésében támogatni, amely tisztázza miniszterelnök-jelöltjének és a legfőbb tárcák vezetőinek személyét. Azt az ellenzéket tudnánk támogatni, amely konkrét tervekkel, Románia fejlődését biztosító kormányprogrammal áll elő, amely nem a magyar közösség ellen uszít, hanem tiszteletben tart bennünket.” – írta Kelemen a Facebook-oldalán.

www.agerpres.ro