Kelemen Hunor: Nem fogjuk megszavazni a Fidesz Európai Néppártból való kizárását

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda
Az RMDSZ nem fog a Fidesz Európai Néppártból történő kizárására szavazni, amennyiben erre kerülne sor a párt politikai választmányának március 20-ára tervezett ülésén – közölte kedd este Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke.

Kelemen a román közszolgálati televíziónak adott interjúban jelentette ki, hogy az általa vezetett alakulat nem fog a Fidesz kizárására szavazni.

‘Nem szavazunk a kizárásra. Az Európai Néppártnak ez egy nagy veszteség lenne. A választási kampányban sok minden elhangzik, különféle hangsúlyokkal; ez hozzátartozik a választási kampányok logikájához. Én úgy gondolom, hogy egy ilyen döntés rendkívül káros lenne az Európai Néppárt számára a választások után, amikor kialakul a többség. A Fidesz mandátumai nélkül megtörténhet, hogy az EPP nem szerzi meg a többséget. Mi nem fogjuk megszavazni ezt a kezdeményezést, és remélem, hogy március 20-áig – még van 15 napunk addig – tisztázódnak a dolgok és nem kerül sor a kezdeményezésről való szavazásra’ – mondta az RMDSZ elnöke.

www.agerpres.ro

Címkék: , ,