Kelemen Hunor iktatta jelöltségét egy újabb RMDSZ-elnöki mandátumra

Kelemen Hunor
Kelemen Hunor
Újabb négyéves szövetségi elnöki mandátumra pályázik Kelemen Hunor. A meghatározott határidőig, január 8-ig más nem iktatta jelöltségét – tájékoztat a szövetség keddi közleménye.


A dokumentum szerint az RMDSZ soron következő tisztújító kongresszusát közel ezer küldöttel, több száz hazai és külföldi meghívottal február 22-23-án a kolozsvári BTarenában szervezi.

Kelemen Hunor elmondta: az elmúlt nyolc esztendő, amit a szövetségben dolgozó kollégákkal közösen végigvitt, tapasztalatban és tudásban lehetővé teszi, hogy emelt fővel álljon egy újabb megmérettetés elé.

‘Most sem pozícióra jelentkezem: nekem a megfontolt, erős és bátor RMDSZ építése a feladatom’ – idézi a közlemény az RMDSZ elnökét.

Kelemen vezetésével az elmúlt nyolc évben a legfontosabb kérdésekben egységes álláspontot sikerült kialakítani a szövetségen belül, a döntések végrehajtásához pedig megszerezte a szükséges támogatást.

‘Erdélyben a szövetségkeresés és a kompromisszumkötés sosem megkerülhető. Ez a kisebbségi politizálás, a közösségépítés elkerülhetetlen velejárója marad továbbra is. Eltelt száz év Romániában, a feladat történelmi léptékben az, hogy az elkövetkező száz évben is egy erős, sikeres, versenyképes közösség éljen ebben az országban, amely megőrzi identitását, megmarad magyarnak szülőföldjén. Jövőképet formálni a mi felelősségünk. Ez a februári kongresszus legfontosabb feladata’ – nyomatékosított Kelemen Hunor.

 

www.agerpres.ro