ERDON Helyi hírek

2011.12.15. 17:34

Szőlősi lakossági fórum

Szerda délután lakossági fórumot szervezett a szőlősi RMDSZ, melyre meghívták Sárközi Zoltán negyváradi helyi tanácsost, és Kövér Pault, a helyi rendőrség igazgatóját.

Szerda délután lakossági fórumot szervezett a szőlősi RMDSZ, melyre meghívták Sárközi Zoltán negyváradi helyi tanácsost, és Kövér Pault, a helyi rendőrség igazgatóját.

 

Elöljáróban Kövér Paul a nagyváradi helyi rendőrség vezetője mutatta be az általa vezetett intézményt, elárulva, hogy jelenleg 56 rendőr van a helyi rendőrség kötelékében, ami nagyon kicsi létszám, tekintettel arra, hogy a helyi rendőrség feladata felügyelni a szabályok betartására a zöldövezetek, a szemétszállítás, a parkolás, a kereskedelem tekintetében, illetve nekik kell a koldulást is visszaszorítaniuk.

 

Panaszáradat

 

Ezt követően a szőlősiek mondták el panaszaikat a meghívottaknak. Többen kifogásolták azt, hogy az autósok zöldövezetekre vagy ablakuk alá parkolnak. Elhangzott, hogy a Bumbacului és a Morii utcán megszüntették a gyalogátkelőt, de a gyerekek most is ott szaladnak át az úttesten. Ugyancsak többen nehezményezték azt, hogy éjszakánként a fiatalok rendkívül nagy zajt csapnak egyes tömbházak előtt, vagy a szőlősi parkban lévő játszótéren, a lakók elmondása szerint éjszaka három óráig nem lehet a fiataloktól aludni. Kövér Paul elmondta, hogy csendháborításért és közterületen történő alkoholfogyasztásért büntetés róható ki bárkire, de nem tudnak fellépni azok ellen, akik közterületeken tartózkodnak éjszaka.

 

Impertinencia

 

Problémák vannak Szőlősön az elkerített szemétkonténerekkel is, mert a fémrácsokról ismeretlenek leverik alaktot, és széthordják a szemetet. Egyes lakosok tudni vélik, hogy ezért a romák okolhatók. Egy polgár arra hívta fel a figyelmet, hogy a villamosmegállókban rengeteg a cigarettacsikk. Kövér Paul erre azt válaszolta, hogy csak ebben az évben száz millió le birságot rótt ki a helyi rendőrség csikkek eldobása miatt. Kis Gábor korábbi helyi tanácsos azt javasolta, hogy a szemétkukák oldalára szereljenek fel kis fém-hamutarókat, hogy az emberek elolthassák és oda dobhassák cigarettáikat. A lakók nehezményezték azt is, hogy a tömbházakban több lakásban belső átépítéseket végeznek, sőt, vannak olyanok is, akik évente módosítják lakásukat, ezért szinte folyamatos a kopácsolás, ami miatt nincs nyugtuk az embernek. Olyan esetről is beszámolt az egyik megjelent, hogy abban a tömbházban, amelyikbeen ő lakik, az egyik szomszéd, - a panaszos elmondása szerint a Kösösségi Ügyek Hivatalának dolgozója - befalazta a tömbház hátsó bejáratát, és amikor ő szóvá tette, hogy ez tűzvédelmi szempontból veszélyes, a falazó válasza ez volt: „ha majd tűz lesz, akkor maga kiugorhat az ablakon!” A panaszos Sárközi Zoltán többszöri kérdésére sem árulta el, hogy mi a neve annak a személynek, aki ezt mondta neki, és aki tulajdonképpen az önkormányzat alkalmazottja. Egy másik megjelent azt panaszolta el Kövér Paulnak, hogy a helyi rendőrök megmondják a kihágóknak azt, hogy ki jelentette be őket, ezért az emberek már nem mernek bejelentéseket tenni, mert félnek a fenyegetésektől.

 

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!