Kelemen Hunor: annyian vagyunk, ahányan szavazunk!

Kelemen Hunor: annyian vagyunk, ahányan szavazunk!
Kelemen Hunor szövetségi elnök, miniszterelnök-helyettes ma reggel szülőfalujában, Csíkkarcfalván szavazott, majd azt nyilatkozta: az erdélyi magyar emberek nem maradhatnak ma távol az urnáktól, hiszen a magyarság erejét mindig is a leadott szavazatokban mérték.

“Nagyon fontos, hogy minél több magyar ember vegyen részt a mai választáson, hiszen ma annyian leszünk, ahányan szavazunk. Én egy erős Európai Unióra, egy erős erdélyi magyar európai képviseletre szavaztam, arra, hogy az őshonos nemzeti kisebbségek jogainak, problémáinak rendezését az Európai Unió bizottsága és parlamentje tekintse hatáskörének. A változások elodázhatatlanok, és akkor, amikor ezek bekövetkeznek, ott kell lennünk nekünk is. Az Európai Unió eddig is tudta biztosítani tagállamai számára a békét, a stabilitást és a viszonylagos jólétet, a nyugati államokban a kisebbségi jogokat, az autonómiát. A Közép-Kelet-európai népeknek, kisebbségeknek, az erdélyi magyarságnak is erre van szüksége. Ezekkel a gondolatokkal ütöttem ma a pecsétet a tulipánra” – nyilatkozta május 25-én reggel Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke.

2014. május 25.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .