Kelemen Hunor a belügyminiszter menesztését kéri az úzvölgyi események miatt

Kelemen Hunor a belügyminiszter menesztését kéri az úzvölgyi események miatt
Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke a belügyminiszter és a Hargita megyei prefektus menesztését kéri a miniszterelnöktől amiatt, hogy a hatóságok ‘képtelenek voltak’ fenntartani a rendet az úzvölgyi katonai temetőben.

‘A román hatóságok képtelenek voltak ellátni a rendet, ezért kerülhetett sor erőszakos cselekedetekre és fizikai agresszióra az úzvölgyi katonatemetőben és környékén. Határozottan felszólítjuk a miniszterelnök asszonyt, hogy menessze Carmen Dan belügyminisztert, valamint Hargita megye prefektusát’ – nyilatkozta az RMDSZ csütörtöki közleménye szerint Kelemen Hunor.

Az RMDSZ elnöke továbbá felszólítja a hatóságokat is, hogy azonnal állítsák elő és vonják felelősségre ‘mindazokat, akik barbár módon rongáltak, betörtek az úzvölgyi katonatemetőbe, összetörték a kaput, és kitépték a kereszteket, hogy megfélemlítsék közösségünket’.

Kelemen Hunor emlékeztetett: ‘a magyar emberek békésen tiltakoztak a dormánfalvi polgármester törvénytelenségei ellen, amelyeket az elmúlt időszakban több román hatóság is megállapított’.

www.agerpres.ro