Kelemen H.: támogatjuk a református egyházat, hogy a strasbourgi emberjogi bírósághoz forduljon a Mikó ügyében

Kelemen H.: támogatjuk a református egyházat, hogy a strasbourgi emberjogi bírósághoz forduljon a Mikó ügyében
Támogatjuk a református egyházat abban az elhatározásában, hogy a strasbourgi emberjogi bírósághoz forduljon a Mikó ügyében, jelentette ki csütörtökön Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke – tájékoztat a szövetség közleménye.

‘A jogállamiságot, valamint Románia saját törvényeiben és nemzetközi egyezményekben vállalt kötelezettségeit sérti a Mikó-ügyben hozott csütörtöki döntés – hangsúlyozta a közlemény szerint Kelemen Hunor a Székely Mikó Kollégium visszaszolgáltatását elutasító jogerős ítélet kihirdetését követően.

Az RMDSZ elnöke leszögezte: a visszaállamosítás elfogadhatatlan, akar egyházi, akár közösségi vagy magántulajdonról van szó.

‘Új jogi utakat és politikai megoldásokat keresünk azért, hogy megvédjük a már visszakapott ingatlanokat, és hogy a román állam folytassa azoknak a javaknak a visszaszolgáltatását, amelyeket a kommunista rezsim elrabolt’ – nyomatékosított Kelemen Hunor. Rámutatott: az RMDSZ minden eszközével támogatja az Erdélyi Református Egyházkerületet abbéli elhatározásában, hogy a strasbourgi emberjogi bírósághoz forduljon a Mikó ügyében – írja a közlemény.

www.agerpres.ro

Címkék: ,