Kelemen H.: Rendkívül fontos, hogy létezzen kommunikáció Románia és Magyarország között

Kelemen H.: Rendkívül fontos, hogy létezzen kommunikáció Románia és Magyarország között
Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke azt nyilatkozta hétfőn, hogy Liviu Dragnea román és Orbán Viktor magyar miniszterelnök kétszer beszélt egymással telefonon, és hozzátette: rendkívül fontos, hogy létezzen kommunikáció Románia és Magyarország között.


‘A két miniszterelnök kétszer beszélt egymással, nem egyszer. Rendkívül fontos, hogy létezzen kommunikáció Románia és Magyarország között, hisz két szomszédos országról van szó, amelyeknek minél több területen együtt kellene működniük. Örvendek, hogy szerény eszközeimmel sikerült lehetővé tennem, hogy létrejöhessenek ezek a megbeszélések. Nem természetes, hogy egy iskolát teljesen elfogadhatatlan indoklással ellehetetlenítsenek, és az ottani közösség ne élhessen az alkotmány és a tanügyi törvény által szavatolt jogaival’ – nyilatkozta Kelemen a parlamentben.

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter hétfőn bejelentette, hogy Magyarország ismét támogatja Románia felvételét a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetbe (OECD), miután Liviu Dragnea, Orbán Viktorral történt beszélgetése után vasárnap este azt ígérte, hogy megoldják a marosvásárhelyi teológiai líceum helyzetét.

www.agerpres.ro