Kelemen H.: A kisebbségi jogok érvényesülése hatással van a jólétre, a biztonságra!

Kelemen Hunor
Kelemen Hunor
Ma Romániában, Közép-Kelet-Európában hasonlók az érdekeink, az együttműködés szükséges, az egymásra figyelés kötelező, meg kell küzdenünk azért, hogy az alapvető értékek, az emberi méltóság és az abból fakadó szabadság ne sérüljön – hangsúlyozta Kelemen Hunor RMDSZ-elnök a szövetség kolozsvári kongresszusának nyitónapján.

Az elnök üdvözlőbeszédében leszögezte: a kongresszus igazi tétje, hogy az RMDSZ-nek sikerül-e olyan jövőképet megrajzolnia, amely növeli és kiszámíthatóvá teszi az életszínvonalat a szülőföldön. “Az életszínvonalat, amely az emberi méltóságra építi a szabadságot, és garantálja azt, hogy békében, biztonságban legyen tervezhető a jövő’ – idézi a szövetség közleménye Kelement.

A román parlamenti pártok képviselőihez, román meghívottakhoz szólva kiemelte, csak megismételni tudja, amit a szövetség többször elmondott az elmúlt 30 évben: a románok szabadsága sem teljesedhet ki úgy, hogy az országban élő magyarok szabadsága nem teljes. “Ez elsősorban a román pártok és politikusok felelőssége, mint ahogy az RMDSZ-nek is van felelőssége abban, hogy az országban hogyan mennek a dolgok. A magyar emberek szabadsága, a kisebbségi jogok érvényesülése hatással van a jólétre, és hatással van a biztonságra is’ – nyomatékosított Kelemen Hunor.

www.agerpres.ro