Kékfény hírek

Szatmár megye – Eltűnt egy kiskorú – November 24–25–re virradó éjszakán, 2.30–kor ismeretlen helyre távozott otthonából, a szatmárnémeti 12 ébes Roxana Antonela. A gyerek eltűnését vasárnap délután jelentették a szatmárnémeti rendőrségen a szülők. Az eltűnt kiskorú negyedik osztályba jár és nem ez az első alkalom, hogy eltűnt otthonról. Korábban többször hozták már haza a rendőrök, de az is előfordult, hogy magától visszatért.

Roxana Antonela 160 cm magas, sportos alkatú. Hosszú világosbarna haja és barna szeme van. Haját legtöbbször bekötve viseli. Fehér bőrű, ovális arcú, szája közepes méretű, keskeny ajkakkal. Jobb vádliján egy korábbi operáció nyomait viseli. Eltűnésekor kék színű farmer nadrágban és felsőben volt. Lábán cipzáros csizmát viselt. Akik tudnak valamit a kiskorú tartózkodási helyéről, hívják a 112–es ingyenes sürgősségi számot.

Megölte az édesanyját

Pénteken nagybányai munkahelyéről érkezett haza a vámfalui 24 éves Bora Claudiu. A szezonmunkásként dolgozó fiatalember éhesen tért haza a munkából, és igencsak felháborodott azon, hogy édesanyja nem várta kész étellel otthon. Dühében többször is ököllel megütötte az 50 éves nőt, majd elhagyta a házat. Fél óra múlva nagybátyjával tért vissza, de a lakásban anyjának már csak a holttestét találta. Claudiu Bora értesítette a vámfalui rendőrséget. A szakemberek a helyszínre érkezés után megállapították, hogy a halált a fejre mért erős ütés okozta. A további vizsgálatok kimutatták azt is, hogy az ütések a fiútól származnak. Az elkövető a vizsgálatok befejezését őrizetben várja.

Otthonában égett halálra

A 112–es sürgősségi számon érkezett az a bejelentés, amelynek alapján, a helyszínre kiérkezett rendőrök megégve találták otthonában az 55 éves, szatmárzsadányi Grigor D.–t. Az áldozatra szomszédja bukkant rá. A vizsgálatokból kiderült, hogy az áldozat teste 75 százalékában megégett, hasonlóan az ágyhoz, amelyben feküdt. A közelben lévő asztal is megégett. A holttest mellett cigarettacsikket is találtak. Az ügyben a gyilkosság vádja nem merült fel. A testet a Megyei Kórházba szállították.