Kék hírek

Szatmár megye – Nagykárolyi az áldozat. Amint tegnap lapszámunkban már beszámoltunk róla, súlyos sérüléseket szenvedett, majd a kórházban életét vesztette egy 62 éves nő Nagykárolyban április 22–én délután, amikor a kijelölt gyalogátkelőn, de a jelzőlámpa piros jelzésekor egy haszonjármű elütötte.

A Volvo típusú gépkocsit a 37 éves L. Liviu vezette. A vizsgálatok során az áldozat személyazonosságára is fény derült L. Aurelia nagykárolyi lakos személyében, miként az is, hogy ő volt a vétkes, mert a jelzőlámpa piros jelzése ellenére lépett az úttestre. A holttestet a szatmárnémeti megyei kórház hullaházába szállították a halál okának megálapítása végett., míg a gépjárművezetőt vérvizsgálatnak vetették alá.

Holtest a kútban. Egy holttestet talált egy vámfalui lakos az udvarában lévő ásott kútban április 22–én reggel, majd értesítette a vámfalui rendőrőrs dolgozóit. Megállapítást nyert, hogy a kútban lévő élettelen személy a szomszédos ingatlan tulajdonosa, a 64 éves R. Ioan. Az avasfelsőfalui rendőrség közreműködésével a holttestet kiemelték a kútból, és a halál okának megállapítása céljából az avasfelsőfalui kórház hullaházába szállították. A férfi korábban többször követett el öngyilkossági kísérletet. A vizsgálatok szintén kizárták az idegenkezűséget.

Verekedés. Családi perpatvarhoz hívták a szatmárnémeti rendőrséget április 22–én az éjféli órákban a Pintea Haiducul utcába, ahol anyós és meny kapott hajba. A csetepatéba a 44 éves K. György, a vita alanya is beleavatkozott, — a rendőrségi közlemény szerint —, de vesztére: súlyos testi sérüléseket szenvedett. No, nem a nők látták el a baját: a vitának másik négy férfi is részese volt.