Kék hírek

Bihar megye – Volt, aki csempészte a pálinkát, más megitta, s úgy vezetett. Aki nem jelentkezett büntetését letölteni a Fegyházban, a rendőrök kísérték be. Csak néhány eset summázva a rendőrség nyílvánosságra hozott eseteiből.

Csempészpálinka – Az érmihályfalvi határátkelő munkatársai Érkörtvélyesnél rutinellenőrzésre állították meg a 47 éves szatmár megyei Nicolae T. által kormányzott autót, s átvizsgálva azt a csomagtartóban 190 liter szilvapálinkára bukkantak, aminek eredetét a férfi nem tudta igazolni. A 4750 lej összértékü itókát a mihályfalvi vámosok lefoglalták, a sofőrt meg is bírságolták.

Elfogták – Szerdán a félixfürdői rendőrök elfogták a magyargyepesi 30 éves C. V.-t s a bákói 33 éves B. D.-t, akiket jogerősen 3-3 év szabadságvesztésre ítélt a Bihar megyei Törvényszék emberscempészet miatt.  Az ugyancsak 3 évre lopásért elítélt szentmártoni 49 éves D. I. és a 3 és fél börtönre ítélt illyei 20 éves A. A. is horogra akadt, valamennyiüket a Fegyházba vitték, mert nem jelentkeztek maguktól a büntetésvégrehajtási parancs kézhezvétele után.

Zebrán gázolt - A nagyváradi Mestesugarilor utcán a 40 éves C. I. egy Grand Cherokee dzsippel elgázolt egy szabályosan, zebrán átkelő 51 éves gyalogos nőt szerdán délelőtt. Az áldozatot kórházbavitték sérüléseivel.

Ütközés - A nagyváradi 33 éves M. R. által vezetett Volkswagen Golf s a 21 éves D. E. által kormányzott Nissan összeütközött szerdán délután a megyeszékhelyen, a Traian Lalescu és Iasomiei utcák kereszteződésében. A szabályosan közlekedő 21 éves hölgy könnyebb sérüléseket szenvedett.

Óvatlanul - Balra kanyarodáskor elmulasztott jelezni, s elütötte egy szemből érkező Opel Astra a váradi 42 éves bicikliző B. G.-t szerdán a Sucevei utcában. könnyebb sérüléseket szenvedett.

Elsodorta – Egy vele egyirányba tartó, út szélén baktató 47 éves gyalost sodort el Vércsorogon a 767-es megyei úton a helyi 57 éves C. T. Daciájával. A helyszíneléskor a sofőrről kiderült, hogy ittas, 0,73 mg/l-es szintet mértek a lehelletében. Az ügyben viszgálat folyik.

Mészárlás - Nyolc juhot trancsírozott szét a 79-es országúton Szalonta mellett egy Arad felé száguldó sofőr szerdán este. Az állatoknak az aszfalton több tíz méteren szétkent maradványai sokkolták az arrajáró sofőröket. Bár az autós elismerte, hogy gyorsan hajtott, s későn vette észre a mindösze egy öngyújtóval megvilágított nyájat s a pásztort, a történtekért utóbbi tehető felelőssé, s az állatok gazdájának kára mellett az autós kárát is ki kell majd pengetnie.