Kék hírek

Kék hírek
Bihar megye – Nincs nap, hogy ne gázolnának el gyalogosokat a zebrán, vagy ne lopnának el valamit, s hogy a közlekedésrendészet ne tartana balesetmegelőző ellenőrzéseket. A megyei rendőrség sajtóközleménye ilyen esetekkel van tele nap mint nap.

Zebrán gázoltak. Szerdán este valamivel nyolc óra után a nagyváradi Bukarest téren a 30 éves B. I. egy bihari rendszámú BMW-vel ráhajtott a zebrára, ahol szabályosan kelt át épp egy 17 éves lány, s elgázolta őt. Az áldozatot kórházba vitték sérüléseivel. Tegnap reggel fél nyolc tájban szintén Nagyváradon a Louis Pasteur utcában, szintén a zebrán gázoltak el egy gyalogost. A 26 éves B. Z. egy Dacia Logannal hajtott az átkelők közé, s elütötte a 65 éves K. E.-t. Az asszonyt kórházba kellett vinni sérüléseivel.

Frontálisan ütköztek. Egy Pick Up Dacia és egy 1310-es Dacia ütközött frontálisan szerda délután hat óra tájban a 787-es megyei úton, Vizesgyán (Toboliu) külterületén. Az előbbit vezető helyi 26 éves P. I. L. mivel rövid fázissal közlekedett, későn vette észre az út szélén jelzés nélkül otthagyott utánfutót, s hogy ne menjen neki, balra rántotta a kormányt, áttért az ellentétes menetirányú forgalmi sávba, ahol frontálisan ütközött a szabályosan érkező 1310-essel. A Pick Up 19 éves utasa könnyebb sérüléseket szenvedett.

Nagy falat volt. Szerdán reggel a székelyhídi rendőrökhöz bejelentés érkezett, miszerint egy nappal korábban, délután három óra tájban ismeretlen elkövetők elvitték egy érkeserűi gazda szekerét lovastul az egyik székelyhídi utcából. A helyi 24 éves K. I.-re terelődött a gyanú, a kocsi s a ló is meglett, az ügyben folynak a viszgálatok.

Statisztika. Szerdán 41 koccanásos baleset történt, 292 szabálysértést lepleztek le az ellenőrző akciót folytató közlekedésrendészek, megbírságoltak egyebek mellett 11 szabálytalanul előzőt, 31 gyorshajtót, 36 szabálytalanul átkelő gyalogost, s felfüggesztés céljából bevontak 20 jogosítványt.