Kék hírek Szatmár megyéből

Szatmár megye – Hétszer tört be. A rendőrök eljárást kezdeményeztek a 27 éves T. Marcel szatmárnémeti lakos ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy 2010 folyamán hét lakást tört fel a bejárati ajtó kiszedésének módszerével Szatmárnémeti, Kolozsvár és Zilah területén.

Telefont lopott. Az avasfelsőfalui rendőrök azonosították a 29 éves L. Constantin személyében azt a telefontolvajt, aki április 17–én az Avasfelsőfalui Városi Kórház egyik rendelőjében két mobiltelefont lopott el, melyek összértéke 700 lej. Az eltulajdonított javakat visszaszolgáltatták a jogos tulajdonosnak, M. Marianak, a férfi ellen pedig bűnvádi eljárást kezdeményeztek.

Pénzváltó–automatát rongált meg

Május másodikán 8 órakor az avasfelsőfalui rendőrség munkatársait értesítette a 35 éves F. Claudia arról, hogy egy bank székhelyén található pénzváltó–automata monitorját ismeretlen személy megrongálta, 1500 lejes kárt okozva ezáltal. A nyomozás során a gyanú a 30 éves D. Ioan avasújfalui lakosra terelődött. Az ügyben rongálás vádjával folytatódik a nyomozás.

Élettársát bántalmazta

Hétfőn a tartolci rendőröket a 37 éves F. Cornel arról értesítette, hogy a 31 éves K. Márton Szeben megyei lakos bántalmazta élettársát, a 22 éves V. Ionela szintén Szeben megyei lakost. Az áldozatot az Avasfelsőfalui Városi Kórházba szállították, ahol a vizsgálatokat követően átszállították a Nagybányai Városi Kórházba. K. Márton ellen bűnvádi eljárást kezdeményeztek.

81 éves cigarettacsempész

Az avasfelsőfalui, turci és batarcsi rendőrök közös nyomozásának eredményeként azonosították a 81 éves T. Petre bocskói lakost, akinek otthonában 18 ezer szál (900 doboz) ukrán zárjeggyel ellátott Viceroy típusú cigarettát találtak. A 7650 lej összértékű dohányárút a rend őrei lefoglalták, a 81 éves férfi ellen a 2006–ban elfogadott 86–os számú törvény értelmében — mely a csempészésről szól — bűnvádi eljárást kezdeményeztek.

Megverte apját

Május másodikán 18.53 órakor a szaniszlói rendőröket a 112–es segélyhívó telefonszámon értesítették arról, hogy a 71 éves P. Ioan helyi lakost fia, a 41 éves P. Ioan bántalmazta. A nyomozásból kiderült, hogy a két férfi együtt italozott, majd nézeteltérésbe keveredtek, melynek hevében a fiatalember egy karóval apja hátát és kezét többször is megütötte. Az édesapát a Nagykárolyi Városi Kórházba szállították sérülései ellátása végett. Az ügyben a nyomozás folytatódik.