Kék hírek Szatmár megyéből

Vízbe fulladt - Július 27–én, vasárnap délután egy vízgyűjtő medencébe fulladt Kaplonyban egy 3 éves kisfiú. A balestről az édesapa, a 37 éves F. József értesítette a rendőrséget. A vizsgálatok kimutatták: egyértelműen balesetről van szó.

Kocsmai elhalálozás – Július 27–én, vasárnap délelőtt  Szatmárnémetiben a Lucian Blaga út egyik kocsmájában italozás közben rosszul lett, és rövid időn belül meg is halt a 49 éves K. Alexandru. A helyszínre érkező rendőrök nem találtak erőszakra utaló nyomokat. A  halál okának megállapítása végett a holttestet a megyei kórház hullaházába szállították.

Öngyilkosság – Július 27–én vasárnap este 20.30 óra körül a szatmárnémeti rendőrséget arról értesítették, hogy a Carpati lakónegyed élelmiszerpiacának közelében, egy lakásban  felakasztva találták a 49 éves Z.V., moldáv állampolgárt, aki átmenetileg és egyedül bérelte az ingatlant. A nő holttestét szintén a kórház hullaházába szállították.

További két elhunyt – Július 26–ról 27–re virradó éjszaka két ízben is hívták Szatmárnémetiben a 112–es sürgősségi számot. Az első hívás során bejelentés érkezett arról, hogy  elhunyt lakásában a 64 éves H. I. A másik hívás egy 55 éves férfi, G. M. elhunytát jelentette a rendőrségnek. A hatóság egyik esetben sem talált erőszakra utaló nyomokat.

Felgyújtott panellakás – Július 27–én, vasárnap este Szatmárnémetiben a Humulesti sétány 3. szám alatt tűz ütött ki egy tömbházlakásban. A tűzoltók kiérkeztekor a lakás fürdőszobájában ruhanemű égett. A tüzet negyed óra alatt sikerült megfékezni, és a mintegy 80 000 lejt érő lakást megmenteni. AZ utólagos vizsgálat megállapította, hogy szándékos gyújtogatás történt : a ruhaneműt egy vita során a lakás tulajdonosának, S. Ilonának az élettársa, a 42 éves B. Iosif gyújtotta fel.

Orvhalászok a Homoródon - Az elmúlt hét végén a Szatmár Megyei Csendőrfelügyelőség emberei az orvhalászat témakörében szerveztek a megye vizein felderítési akciót. Az ellenőrzés során négy személyt értek tetten, amint horgászengedély hiányában horgásztak a Keleti csatornán. A csendőrök által kiszabott bírság összértéke 1000 lej volt, az elkobzott horgászfelszerelésé pedig 1200 lej körüli.

Közbotrányokozás – Az elmúlt heti csendőrségi akció a közrend biztosítására is kiterjedt. Különösöen azokban a helységekben, ahol mint Sárközújlakon, Pusztadarócon, Batizon, Majtényban és Aranyosmeggyesen, város– illetve falunapot tartottak. Botrány csak Aranyosmeggyesen történt, ahol hat fiatal, alkoholos befolyásoltság alatt, konfliktust kezdeményezett. Őket 800 lej összbírsággal büntették a csendőrök.