Kék hírek Szatmár megyéből

Február 27-én átfogó közúti ellenőrzési akciót hajtott vége a Szatmár megyei Közlekedési Rendőrség.

Közlekedési bírságok. Február 27–én átfogó közúti ellenőrzési akciót hajtott vége a Szatmár megyei Közlekedési Rendőrség.  Többek között az alábbiak szabálysértésére derült fény Szatmárnémetiben: a 61 éves N. Traian (Szatmárnémetiből), a 38 éves K. András (Szatmárhegyről), a 26 éves C. Anet Monica (Szatmárnémetiből), a 26 éves F. Dan Andrei (Felsőbányáról), a 36 éves D. László Csaba  (Szatmárnémetiből), a 37 éves P. Zsolt (Szatmárnémetiből), a 38 éves B. Vasile Marius (Szatmárnémetiből), a 33 éves M. Florin (Szatmárnémetiből). A rendőrség a felsorolt személyeket szabálytalan elzőésért, tilosban való átkelésért, a jármű elégtelen műszaki állapota miatt, illetve ittas vezetés címén bírságolta meg, s jogosítványukat benyomta.

 

Kiszedték a telefonpóznákat. A majtényi rendőrőrs dolgozói február 27–én észlelték, hogy a Krasznaszentmiklós és Érgirolt települések közötti telefonvezeték 23 tartópóznája eltünt az út mentéről: csak a földből kiálló csonkjuk maradt. A nyomozás szálai az 55 éves S. Alexandru és a 39 éves B. Cornel krasznaszentmiklósi iletőségű szmeélyekhez vezettek, akik bevallották a tettüket. Megjegyezzük: a telefonvezeték évek óta nincs használatban, de az még mindig a Romtelecom tulajdonát képezi. A két férfi az oszlopokat visszaszolgáltatta a tulajdonosnak. A rendőrség minősített lopás címén folytat ellenük vizsgálatot.

 

Sírgyalázásért, lopásért felel. Az érendrédi rendőrőrs emberei nyomozást folytattak ismeretlen tettesek ellen, akik a február 22. és február 26. közötti időszakban sárgaréz vázákat és gyertyatartókat törtek le és loptak el a település temetőjének sírjairól. A tegnapi nap folyamán a rendőrök azonosították a korábbi feltételezések szerint nem több, hanem egy tettest és elő is állították az érendrédi 17 éves B. R. személyében. Bár az általa okozott kárt a férfi megtérítette, a rendőrség minősített lopás és sírgyalázás címén bűnvádi vizsgálatot folytat ellene.