Kék hírek Bihar megyéből

Bihar megye – Március 1-jén délután 5 óra körül a szalontai rendőrséget arról értesítette telefonon keresztül egy helyi lakos, hogy egy ismeretlen személy különböző javakat akart ellopni a gépkocsijából, de amikor meglátta őt, elszaladt.

A rendőrök a helyszínelés és nyomozás után B. M. 18 éves olcsai lakost gyanúsítják a lopási kisérlettel. Az ügyben tovább nyomoznak, a vádlott szabadlábon védekezhet.

Körözték. Kedden 15 óra körül a 19. számú országút székelyhídi szakaszán a rendőrök ellenőrzés céljából megállítottak egy Angliában bejegyzett autót, melyben ketten ültek. Az egyik közülük hamis nevet mondott az igazoltatáskor, később kiderült róla, hogy valójában B. G. C. 21 éves szilágysági lakos, aki ellen a francia hatóságok lopás miatt adtak ki nemzetközi elfogatási parancsot.

Elfogták. Kedden a rendőrök beazonosították és letartóztatták az országosan körözött 25 éves P. F.-et. Korábban minősített lopások miatt itélték 6 év szabadságvesztésre, most a váradi börtönben fogja letölteni büntetését.

Rabolt. Hétfőn reggel 9 óra körül a tenkei rendőrök beazonosították R. B. 20 éves tenkei lakost, akit a váradi bíróság 3 év böntönre itéllt rablás miatt. Most letartóztatták, a váradi börtönben fogja letölteni büntetését. Kedden a szintén körözött B. N. I. 21 éves szalontai lakost fogták el a hajdúvárosban, akit korábban 3 év szabadságvesztésre itéltek minősített lopás miatt.