Kék hírek Bihar megyéből

Bihar megye – Január 28-án délelőtt 10.40 óra körül a margittai Republicii úton P. A. 65 éves helyi lakos nem állt meg a zebrán, minek következtében elütötte K. J. 68 éves helyi lakost.

A balesetben utóbbi olyan sérüléseket szerzett, melyek kórházi ápolást igényeltek.

 

Baleset. Szombaton reggel 8.40 óra körül a nagyváradi Războieni utcában G. I. 34 éves fugyivásárhelyi lakos az általa vezetett személygépjárművel nem adott elsőbbséget a gyalogátkelőt igénybe vevő C. A. 73 éves váradi lakosnak, akit könnyebben elütött. Az ügyben tovább nyomoznak.

 

Száguldott. Január 29-én 11.35 óra körül a 79-es számú országúton C. C. 32 éves váradi lakos nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel vezette gépjárművét. Ennek következtében, amikor balra akart fordulni, elveszítette az uralmát a volán fölött, a kocsija pedig felborult. Utasa, D. E. 57 éves érsemjéni lakos sérüléseket szenvedett, ezért kórházba vitték.

 

Oszlopnak ütközött. Vasárnap 15.30 óra körül a váradi Aradi úton P. P. 40 éves helyi lakos nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel vezette gépkocsiját, ezért az egyik körforgalomnál egy oszlopnak ütközött. Utasai, a 35 éves P. M., a 66 éves N. F. és a 17 éves N. A. könnyebben megsérültek. Az ügyben tovább nyomoznak.

 

Razzia. Az elmúlt hétvégén razziáztak a Bihar megyei rendőrök a közbiztonság megőrzése és az antiszociális cselekmények megelőzése érdekében. 200 személyt igazoltattak, 19-et pedig előállítottak. Szabálysértések miatt 58 bírságot szabtak ki, 9175 lej összértékben.

 

Vandalizmus. Pénteken bűnvádi eljárást indítottak M. K. 35 éves székelyhídi lakos ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy 20 óra körül betörte egy nagyváradi újságosbódénak az ablakát. Az ügyben tovább nyomoznak a rendőrök.

 

Lopott. Január 28-án a szalárdi rendőrök beazonosították T. J. 19 éves és S. P. 26 éves hegyközszentimrei lakosokat, akiket azzal gyanúsítanak, hogy 27-ről 28-ra virradó éjszaka faanyagot loptak 515 lej értékben egy szentimrei ház tetejéről. Ugyanakkor egy szalárdi-berettyócsohaji közös járőrcsoport beazonosította R. R. 26 éves lakost, akiről azt feltételezik, hogy január 19-én betört egy szentimrei víkendházba, ahonnan eltulajdonított háztartási gépeket, 720 lej értékben.