Kék hírek Bihar megyéből

Szabálysértők – A megyei közlekedésrendészet járőrei 180 gyorshajtót mértek be szerdán, 25 személyt azért büntettek meg, mert nem viselték a biztonsági övet, három járművezető ittasan ült a volánhoz (pontosabban ennyit kaptak rajta), 77 gyalogost pedig tetten értek, amikor nem megengedett helyen keltek át az úttesten. A kiszabott pénzbirságok összértéke 46.700 lej volt.

Biciklis – Szerdán reggel a révi negyvenéves S.M. kerékpárjával haladt a település utcáján, amikor feltételezhetően túl gyorsan tekerte a pedált, és áttért az úttest ellenkező közlekedési sávjába, ahol összeütközött egy traktorral. A biciklist zúzódásokkal szállították kórházba.

Még egy biciklis – Feketebátorban a 73 éves S.E. a 709-es és 709D utak kereszteződésében nem állt meg, hogy elsőbbséget adjon a főúton haladóknak, és összeütközött egy szabályosan érkező gépkocsival. Ebben az esetben is a kerékpáros húzta a rövidebbet, könnyebb sérüléseket szenvedett.

Ittasan – Szerdán este Érmihályfalván derült ki egy igazoltatáskor, hogy a helyi, 23 éves T.A.T. 0,89 mg/l-es alkoholszint hatása alatt ült volánhoz. Ugyanakkor a nagyváradi Uzinelor utcában a 49 éves T.V. esetében 0,48 mg/l-t mértek. A szintén nagyváradi, 32 éves B.A. a fenti két érték között “fogyasztott”: 0,61 mg/l. Mindhárom esetben a szondáztatást vérvétel követte, hogy megállapítsák az alkoholos befolyásoltság pontos mértékét.