Kék hírek Bihar megyéből

Gyanúsak – Besurranó tolvajlással gyanúsít a rendőrség két Kolozs megyei 15 éves fiút. A vizsgálati anyag szerint több váradi lakásba is bementek júniusban és e hónap folyamán illetéktelenül, kihasználva, hogy a tuajdonosok nyitva felejtették az ajtót, és telefonokkal, ékszerekkel, készpénzzel távoztak, 11 ezer lej összértékben. A fiúk a gyűjtőközpontban várják a nyomozás fejleményeit.

Ellenőrzés – Szerdán 28 koccanásos baleset történt Bihar megyében, a közlekedésbiztonsági rutinellenőrzések nyomán 71.300 lej összértékű bírságot róttak ki a közlekedésrendészek 606 szabálysértőre, aminek több mint a fele, 336 gyorshajtó volt. A megbírságoltak között 45 gyalogos is volt, akik tilosban próbáltak meg átkelni az úttesten. Szerdán 7 autós maradt ideiglenesen jogosítvány nélkül.

Elsodorták – A nagyváradi Aradi úton szerdán este fél tizenegy tájban történt baleset, a vaskohsziklási 22 éves P. M. V. személygépkocsijával egy kerékpárost ütött el, aki a zebrán karikázott át az út túloldalára. A 40 éves S. L.-t kórházba vitték sérüléseivel.

Bevitték – Az élesdi bíróság közlekedési törvényszegésért 1 év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a 38 éves révi S. R.-t, és mivel az nem jelentkezett, hogy letöltse a büntetését, a rendőrök keresték meg szerdán, s vitték be a börtönbe.