Kék hírek Bihar megyéből

Ellenőrzés – Kedden a Bihar megyei rendőrség baleset-megelőző ellenőrzésein 13 autós maradt jogosítvány nélkül ideiglenesen, összesen 223 szabálytalankodó autós és gyalogos kellett a zsebébe nyúljon, hogy kifizesse a szabálysértési bírságot, köztük 14 gyalogos, 82 gyorshajtó, 17 biztonsági övet nem viselő autós. A kirótt bírságok értéke elérte a 30.600 lejt. Ugyanaznap 28 koccanásos balesetet jegyeztek.

Felborult – Egy kisősi 52 éves férfi könnyebb sérüléseket szenvedett kedd délután, amikor robogójával a túlzott sebesség miatt felborult egy balkanyarban az 1-es országúton, s a menetiránya szerinti jobb oldali árokban kötött ki.

Jogosítvány nélkül – Kedd éjjel fél tizenkettő tájban a 764/F jelzésű megyei út köröstárkányi szakaszán a 33 éves B. F. egy traktorral furikázott. A rendőrök megállították rutinellenőrzésre, s akkor kiderült, hogy nincs jogosítványa. Eljárás indult az ügyben.

Lopások – A diószegi 37 éves R. I.-t a helyi és bihari rendőrök azonosították és gyanúsították meg azzal, hogy a március 20-ára virradó éjszakán több építkezés alatt álló bihari ingatlan területéről elektromos vezetékeket lopott el. Az ügyben folyik a nyomozás. Egy váradi nőt, a 41 éves H. H.-t bolti lopással gyanúsítják, C. A.-t pedig egy 150 lejes mobiltelefon eltulajdonításával.