Kék hírek Bihar megyéből

Ellenőrzés - A Bihar megyei közlekedésrendészet péntektől vasárnapig tartó hétvégi közlekedésbiztonsági akcióján 627 szabálytalanságot és 11 bűncselekményt értek tetten, 94.550 lej összértékben szabtak ki bírságot, felfüggesztés céljából bevontak 52 jogosítványt. Ugyanakkor 80 koccanásos baleset jutott a tudomásukra. A megbírságolt szabályszegők között 141 gyorshajtó, 11 szabálytalanul előző, 99 biztonsági övet nem viselő, 47 szabálytalanul átkelő gyalogos volt.

Felborult – Szombaton reggel fél tíz tájban a 797-es megyei úton, Szentandrás külterületén a körösgyéresi 28 éves B. G. egy 1310-es Daciával fának hajtott, majd árokba borult, miután túl nagy sebességgel hajtott a csúszós úton. A balesetben szerencsére senki nem sérült meg.

Ittasan – A berettyószéplaki rendőrök pénteken rutinellenőrzéskor leplezték le a helyi 50 éves S. C. A.-t, aki egy teherautót vezetett, mint kiderült, ittasan. Leheletében 0,78 mg/l-es értéket mutatott a mérőműszer. Büntetőeljárás indult a férfi ellen.

Jogosítvány nélkül – A 27 éves borzoki C. S.-t a 767/A jelzésű megyei úton igazoltatták az alsótótfalui rendőrök, s mint kiderült, a fiatalember jogosítvány nélkül vállalkozott autóvezetésre. Vizsgálat folyik ellene.