Kék hírek

Petárdák. 7800 petárdát és 54 engedélyezetlen csillagszórót koboztak el péntek délután a margittai rendőrök a helybéli, 19 éves V.Z.-től, s ezzel egyidejűleg elkezdték a bűnvádi eljárás elindításához szükséges dosszié összeállítását.

A rendőrség emlékeztet arra, hogy a pirotechnikai eszközökkel történő engedélyezetlen kereskedés, illetve ezek birtoklása bűncselekménynek minősül és három hónaptól egy évig tartó börtönbüntetéssel sújtható. Kérik a lakosokat, hogy csak erre szakosodott, engedéllyel rendelkező üzletekből vásároljanak 1. kategóriához tartozó pirotechnikai eszközöket, ha pedig látják, hogy valaki jogtalanul kereskedik ilyenekkel, hívják a rendőröket.

*

Fenyők, tűzifa. Húsz darab, dokumentumokat nélkülöző fenyőfát szállított vasárnap este a belényesi, 35 éves B.C., amikor elkapták a rendőrök. A fenyőket elkobozták, a hölgyet pedig megbírságolták. Péntek este pedig a várasfenesi rendőrök kapták el a belényesi, 43 éves G.L.-t, amint hét köbméter tűzifát szállított. Ebben az esetben is koboztak és bírságoltak a rendőrök. A tűzifa-, illetve a fenyőfa-ellenőrzések folytatódnak a napokban is.

*

Árut lopott. Használt akkumulátorokat, mobiltelefonokat, digitális kamerákat tartalmazó táskákat lopott el a gyanú szerint a berettyószéplaki, 20 éves F.R. egy nagyváradi piacról. A rendőrök december 20-ról 21-re virradóra kapták el, az ezer lejre becsült árut visszaszerezték. A fiatalember ellen bűnvádi eljárást fognak indítani.

*

Élelmiszereket lopott. Egy csokalyi illetőségű 22 éves hölgy értesítette szombaton az érmihályfalvi rendőröket arról, hogy miközben egy ottani nagyáruházban volt, ismeretlen személyek eltulajdonították élelmiszereket tartalmazó csomagját, melyet az üzlet csomagmegőrzőjében hagyott. A rendőrök hamar azonosítottak egy gyanúsítottat a 32 éves, kiskereki R.A. személyében. A csomagot visszaszerezték, zajlik az ügy vizsgálata.

Címkék: