Kegyetlenül végeztek asszonyaikkal

Bihar megye – A Bihar megyei ügyészség és az alárendelt városi ügyészségek munkatársai 16 bűnesetben képviselték a vádat az április 14-18. közötti időszakban, s 200 ügyet oldottak meg, köztük két gyilkosságit is.

Az érvasadi 40 éves Sz. P.-t különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés vádjával tartóztatták le, miután tavaly december 21-én közös otthonukban féltékenységből kioltotta élettársa életét. Előbb ököllel összeverte az asszonyt, majd addig szorította a nyakát, mígnem megfojtotta. A törvényszéki orvos a halál pontos okának kiderítése érdekében elvégzett boncolás során megálapította, hogy az áldozat kisbabát várt, 5-6 hónapos terhes volt. A nyomozás során fény derült arra is, hogy a férfi ezt nagyon jól tudta, tehát két ember életét oltotta ki egyszerre. Ezért életfogytiglani büntetést is kiszabhattak volna rá, de a gyorsított eljárással lefojtatott bírósági döntés értelmében csak 23 évet kell majd börtönben töltenie.

Öszekaszabolta

Egy fokkal enyhébb besorolást kapott az élesdi 35 éves V. I.-nek a tette, aki szintén élettársával végzett. A pár 10 éve élt együtt, 5 közös gyermeket neveltek, mígnem a férfi idén március 11-én egy késsel s egy baltával halálos sebeket ejtett az asszonyon, akit valamikor szeretett. Emberölés jogcímén tartóztatták le, vizsgálati fogságban várja a bírósági elárást s az ítéletet, ugyanis az ügyészség befejezte a nyomozást, s vádat emelt ellene.

Zámbó Sipos Mónika