Kedvező véleményezés

A Kulturális és Örökségvédelmi Minisztérium kedden kedvező véleményezést bocsátott ki Horia Gavriş műépítésznek a Szent László tér felújítására vonatkozó tervéről.

A dokumentumot még nem kapta meg a váradi Polgármesteri Hivatal, igaz, nem is igényelte, mivel Ilie Bolojan polgármester Bukarestben tartózkodik, így valószínűleg személyesen hozza el a szaktárcától. Mircea Mălan alpolgármester azt nyilatkozta: értesült a döntésről, és arról is, hogy a dokumentumhoz néhány ajánlást csatoltak. Bár az elöljáró nem volt hajlandó ezekről bővebben beszélni, sajtóhírek szerint az illetékesek azt kérik: gondolják át mélyebben a közúti forgalom csökkentését, és „mérsékeljenek bizonyos tendenciákon”. A projektet a napokban teszik le a kolozsvári székhelyű Észak-Nyugat Fejlesztési Ügynökségnél, és addig még finomítanak rajta anélkül azonban, hogy jelentősebben megváltoztatnák. A módosítások esztétikai jellegűek lehetnek, például a lámpatestek formáját vagy az utcai bútorzatot érinthetik, de az obeliszkről semmikép sem mond le az önkormányzat.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .