Kedvezményes hitelek

Bihar megye – Alacsony kamatú hiteleket igényelhetnek a Bihar megyei Munkaerő Foglalkoztatási Ügynökségtől azok a munkaadók, akik új munkahelyeket teremtenek. A hitelt megvalósíthatósági terv alapján nyújtja az ügynökség kis- és közepes vállalatoknak, családi válalkozásoknak, engedéllyel rendelkező magánszemélyeknek, legfeljebb három évre, beruházásokra.

A kamat a Román Nemzeti Bank által alkalmazottnak az ötven százaléka, de az igénylőnek rendelkeznie kell a megvalósíthatósági tervben szereplő összeg 25 százalékával. Egyéb feltételeknek is meg kell felelnie: legfeljebb 249 alkalmazottal rendelkezhet, a fő tevékenysége termelésnek, szolgáltatásnek vagy turizmusnak kell lennie. A fejlesztésből származó munkahelyek legalább hatvan százalékát az ügynökségnél regisztrált munkanélküliekkel kell betöltenie, s az újonnan alkalmazottakat legalább három évig nem bocsáthatja el.

Egyúttal a kis- és közepes vállalatok, a családi vállalkozások, az engedéllyel rendelkező magánszemélyek, továbbá az egetemisták és a munkanélküliek kedvezményes hitelt igényelhetnek nyersanyag, felszerelések vásárlására, építkezésre, számítógépek vásárlására stb. További információk a www.bihor.anofm.ro honlapon találhatók, ezenkívül érdeklődni lehet az ügynökség Transilvaniei u. 2. sz. alatti székhelyén, a 26 melléken. Maria Moise tanácsadóval lehet felvenni a kapcsolatot.