Kedvezményes ajánlatokkal készültek

Kedvezményes ajánlatokkal készültek
Nagyváradi és határon túli turisztikai cégek vettek részt a hétvégi turisztikai vásáron, mely ezúttal a Lotus bevásárlóközpontban zajlott. Kedvezményes üdülési lehetőségeket kínáltak.

Immár nyolcadik alkalommal szervezte meg a Top Expo a turisztikai vásárt, azzal a céllal, hogy népszerűsítse a turisztikai cégek kínálatát. Amint Szabó Sándortól, a cég munkatársától megtudtuk, ezúttal tizenhárom nagyváradi turisztikai cég képviseltette magát, továbbá a Békés megyei Kereskedelmi és Iparkamara, mely a békéscsabai turisztikai lehetőségeket, illetve a helyi turisztikai cégeket és kézműves tevékenységet népszerűsítette, s részt vett a Békés megyei Magyar-Román Üzleti Központ is. A résztvevő cégek száma alacsonyabb volt, mint az elmúlt években, ehhez valószínűleg az is hozzájárult, hogy a bukaresti turisztikai vásárt végül pont a nagyváradival egy időben szervezték meg.

Lehetőségek

Mint megtudtuk, a Békés megyei gyógyfürdők, wellness-szállodák a Bihar megyeiek között is népszerűek, s a Szalontától Békéscsabáig vezető kerékpárút létesítése nyomán is nőtt a hazai turisták száma Békés megyében.

A váradi turisztikai cégek között akadtak, melyek 10-15 százalékos kedvezményt ajánlottak fel a vásár ideje alatt. Amint az egyik cég képviselője elmondta, kedvező ajánlataik vannak például Törökországba, két személy számára egy hét négycsillagos szállodában hétszáz euró körüli áron érhető el, s mivel mintegy két hete a nagyváradi repülőtéren az úgynevezett reptéri illetéket is ideiglenesen megszüntették, ez is hozzájárul az árak kedvező alakulásához. Egyiptomban is jó áron üdülhetnek azok, akik májusra szeretnének jeget foglalni, két személyre ötcsillagos szállodába az úttal együtt az üdülés nyolcszáz euró körüli. Szintén az elérhető lehetőségek közé tartoznak a szezonon kívüli időpontok akár olyan egzotikus helyekre is, mint Mauritius. Persze bőven vannak lehetőségek azok számára is, akiknek a pénz kevésbé szab határt – például üdülés a Maldív–szigeteken, vízi bungalóban, melynek alsó része átlátszó üvegből készült, hogy látható legyen az óceán élővilága ( egy személy számára egy hét kétezer euró), vagy akár világ körüli út egy hatalmas óceánjárón – a három és fél hónapos út személyenként 22 ezer euró körüli összegbe kerül.

A péntektől vasárnap estig tartó vásár a látogatók számára ingyenes volt, s ugyancsak ingyen lehetett kitölteni a tombolajegyeket, melyekkel milánói city-break (azaz háromnapos) utazást lehetett nyerni.

Neumann Andrea