Kedden kihallgathatja a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács Laura Codruţa Kövesit

Laura Codruţa Kövesi
Laura Codruţa Kövesi
Kedden kihallgathatja a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) Laura Codruţa Kövesit, tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget a CSM ügyészi részlege.

A CSM által küldött közlemény szerint az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) főügyészét kedden 14 órakor hallgatják meg. A meghallgatásra azután kerül sor, hogy csütörtökön Tudorel Toader igazságügyi miniszter bejelentette, hogy javasolja a DNA főügyészének tisztségből való visszahívását.

Pénteken közzétették az igazságügyi minisztérium honlapján a DNA főügyészének menedzseri tevékenységét átvilágító jelentést. A jelentés mellett az igazságügyi minisztérium 11 mellékletet is közzétett, amelyek az Igazságügyi Felügyelet jelentéseit, alkotmánybírósági döntéseket, a Velencei Bizottság egy véleményezését és egy jelentését, a legfőbb ügyészség 2016-os évi tevékenységi mérlegét, valamint a bírák és ügyészek etikai kódexét is tartalmazzák.

A Tudorel Toader igazságügyi miniszter által közzétett jelentés 36 oldalas, és tartalmazza a miniszter csütörtök esti nyilatkozatát is. A törvény értelmében a felfüggesztésére vonatkozó javaslatot Toader elküldi a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) ügyészi részlegének, illetve Románia elnökének.

www.agerpres.ro