Tudnivalók

2021.11.19. 12:30

Őszi gondok: hová tüntessük a zöldhulladékot?

Fotó: Hegedűs Krisztina

Pikó Stefánia

Már jó néhány hónap eltelt, amióta változásokat vezettek be a nagyváradi hulladékgazdálkodást illetően, ennek ellenére még mindig vannak olyan kedvezményezettek, akik nincsenek teljes mértékben tisztában a hulladékelszállítás menetével. Így fordulhatott elő az is, hogy a város egyik szegletében hetek óta áll egy halomban a zsákokba összegyűjtött lehullott falevél és egyéb zöldhulladék. A lakosok várják, hogy a RER Vest elszállítsa az őszi szemetet, de hiába.

A zöldhulladék elszállításával kapcsolatban tudni kellene, hogy azt vagy a lebomló háztartási hulladékkal együtt viszik el a barna kukákból, vagy valamely ingyenes szemétlerakathoz lehet elvinni – tájékoztatta portálunkat Pálhegyi Zoltán, a cég igazgatója. Előbbivel felmerülhet a gond, hogy még a nagy konténerbe sem fér bele egyszerre minden zöldhulladék, de éppen ezért jó, hogy vannak lerakatok, ahol nagyobb mennyiségű szeméttől is meg lehet szabadulni. Fontos figyelni arra is, hogy a barna kukákba ne műanyagzacskókba gyűjtsük a szemetet – vagy ne használjunk semmit, vagy szerezzünk be lebomló anyagokból készült zacskókat.

Ha azonban nem szeretnénk a felhalmozódó falevelekkel bajlódni, néhány lécből már egyszerűen készíthetünk ládát komposztnak az udvar valamely sarkában, így sem az udvaron, sem az utca végén nem díszeleg majd a felgyűlt szemét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában