Katasztrófavédelmi akciók

Katasztrófavédelmi akciók
Bihar megye- A hét első két napján a Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Hatóság erőinek segítségét 29 alkalommal igényelték megyeszerte: három tűzeset volt, az egyik beavatkozásnál egy személyt mentettek, 25-ször pedig sürgősségi orvosi ellátásra volt szükség.

 

Hétfőn 8.55 óra körül a váradi tűzoltók Körösgyéresen oltottak tüzet, mely egy házban keletkezett. Valószínűleg egy koszos kémény volt az okozója, anyagi kár nem volt. Este 19.15 óra körül a 112-es segélyhívó számon jelezték, hogy a váradi Bukarest téren egy kétéves kisfiú bennrekedt egy lakásban, az ajtó ugyanis bezáródott azután, hogy a nagymamája kiment a lépcsőházba. A katonai tűzoltók körülbelül három perc alatt kiérkeztek a helyszínre, és behatoltak a második emeleti lakásba, mielőtt egy nem kívánt esemény történt volna.

Kedden hajnalban 3.35-4.45 óra között a belényesi tűzoltók Tatárfalván küzdöttek a lángokkal, egy háztáji gazdaságban. A tüzet valószínűleg nyílt láng használata okozta zárt helyen. Megsemmisült egy körülbelül két négyzetméteres fafüstölő, egy építmény tetőzetéből 55 négyzetméter és 80 kilogramm szalonna. Reggel 6.05 óra körül a vaskohsziklási tűzoltók Vasaskőfalván oltottak tüzet, egy faraktárban, megakadályozva ezzel, hogy a lángok továbbterjedjenek. Ugyanakkor január 14-én és 15-én a katonai tűzoltók és a SMURD egységei 23 egészségügyi esetnél és két közúti balesetnél végezték a munkájukat.