Kastélylakók Fesztivál 2007

Nagykároly – A nagykárolyi Művelődési Ház ebben az évben is megrendezi a Kastélylakók Fesztivált. Az idei a második lesz a rendezések sorában, melyre nemcsak Nagykárolyból és Szatmár megyéből, hanem az ország minden részéből lehet jelentkezni.

A fesztiválra zeneszerzők és előadók jelentkezését várják, tájékoztatta lapunkat Georgescu Bogdan, az intézmény igazgatója. Idén, december 14–16 között kerül megrendezésre a nagykárolyi színházban az esemény. Idén a kiírásra nem zenekarok, hanem szólisták és zeneszerzők jelentkezését várják. A zenei tehetséggel megáldott jelentkezők akár mindkét kategóriában beadhatják jelentkezésüket.

16–30 év közöttiek jelentkezését várják, könnyűzene, pop és dance stílusban. Előadói kategóriában az érdeklődők november 20–ig küldhetik el az általuk felénekelt két dal hanganyagát, CD–n, Művelődési Ház címére: Nagykároly, 445100, Iuliu Maniu utca, 12–14 szám, vagy emailben a festivalcarei@yahoo.com címre. Jelentkezni maximum 5 perces dallal lehet. A hanganyag mellett fényképes önéletrajzot is mellékelnie kell a jelentkezőnek és az elérhetőségét is. Kötelező az élő előadásmód. A jelentkezőket egy szakértő zsűri bírálja és juttatja tovább majd. A szervezők biztosítják a profi hangosítást, a résztvevők szállását és étkeztetését is. A 18 év alatti versenyzők csak felnőtt felügyeletével jelentkezhetnek. Beiratkozási díj nincs.

A Kastélylakók Fesztivál díjai:

Legjobb előadó I. díj–500 euró

Legjobb előadó II. díj–200 euró

Legjobb előadó III. díj–100 euró

Legjobb zeneszerzőnek járó díj–150 euró

Bővebb felvilágosítást a nagykárolyi Művelődési Házban szolgálnak, a fentebb megadott címen, valamint az alábbi telefonszámokon: +40–261–865006, +40–744349943. Kapcsolattartó személy: Szűcs József.