Kártérítést köteles fizetni a hímtaglemetsző román orvos

Kártérítést köteles fizetni a hímtaglemetsző román orvos
Félmillió euró kártérítés kifizetésére ítélték azt a román orvost, aki négy évvel ezelőtt egy egyszerű műtét közben lenyisszantotta páciense péniszét.

Az urológussebész egy heredeformálódást akart kiigazítani, amikor hirtelen hatalmába kerítette a pillanatnyi elmezavar. Tébolyában levágta páciense nemi szervét, majd az eltávolított testrészt gondosan három részre szelte. Tettéért alapfokon egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, és 125 ezer euró kártérítés kifizetésére kötelezték. Pénteken azonban egy bukaresti bíróság másodfokon is megvitatta az ügyet, és félmillió euróra emelte a kártérítés értékét. A döntés még nem jogerős.

A pórul járt 33 éves férfi jogi képviselője a perben kifejtette: ügyfele rendkívül rossz pszichés állapotban van, ugyanis a levágott testrész helyére egy, a kezéből származó izomdarabot varrtak. A beavatkozás azonban pusztán esztétikai célokat szolgált, hiszen az ereje teljében lévő férfi soha többé nem fogja tudni használni nemi szervét reprodukció céljára.