Karrier Expót szerveztek

Karrier Expót szerveztek
A nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem Janus Pannonius Szakkollégiumának Gazdaság- és Társadalomtudományi Műhelye Karrier Expót rendezett szombaton 10-20 óra között a PKE dísztermében.

Borzási Kinga főszervező, a Fényes Elek Szakkollégium ügyvezetője az Erdély Online-nak elmondta: a rendezvényt azzal a céllal szervezték, hogy segítsenek a frissen diplomázott hallgatóknak elhelyezkedni a munkaerőpiacon, illetve kapcsolatot teremtsenek a vállalkozások és a fiatal pályakezdők közt. Emellett teret biztosítottak a villáminterjúknak, cégprezentációknak, és a látogatók szakértőktől kérhettek tanácsot önéletrajzíráshoz, interjúzás témájában és más témakörökben.

Húsz cég képviseltette magát- KKV-k és multik egyaránt-, olyan gazdasági ágazatokból, mint az autóipar, turizmus, dohányipar, csomagolótechnika stb, és nyelvközpontok is jelen voltak. A délelőtti nyitóünnepségen Tolnay István, a PKE igazgatótanácsának elnöke, Sziládi-Kinter Tünde, a Fényes Elek Szakkollégium igazgatója és Györbiró András szakollégiumi műhelyvezető köszöntötték az érdeklődőket, a nap folyamán pedig körülbelül 450-en keresték fel az állásbörzét.

Ciucur Losonczi Antonius