Kárpát–medencei foci–bajnokság volt Csengerben

Kárpát–medencei foci–bajnokság volt Csengerben
Húsz református egyházmegye tizenhárom csapata mérkőzött meg pénteken Csengerben a Kárpát–medencei labdarúgó–bajnokságon.

„Ez a torna már nagy hagyománynak örvend, és először történik meg, hogy ennyi egyházmegye képviselteti magát a megmérettetésen” — mondta oldalunknak dr. Bölcskei Gusztáv, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, aki maga is beállt a magyarországi Szatmári Egyházmegye lelkészeit felsorakoztató Papok SK csapatába. A hazai Szatmári Református Egyházmegye csapatát Kovács Sándor esperes kísérte el, és mint jó vezető, már az elején kitűzte a célt a „legénységnek”: „Aranyéremmel térünk haza!” Péntek este ért véget a torna, ezért nem tudjuk, sikerült–e teljesíteni a célt.

A csengeri torna sztárvendége az partiumi Szatmár kapusa, Képíró Gyula volt: a lázári lelkész, amint a helyi iskola udvarára ment, hogy friss levegőt szívjon, a diákok azonnal körbevették, és autógramot kértek a világklasszis Del Peirora hasonlító lelkésztől. „Itt is szeretnek engem” — jegyezte meg szerényen Képíró Gyula.
Közben a sportcsarnokban, illetve a terem szomszédságában levő gumiborítású pályán zajlottak a szoros, fordulatos mérkőzések, a lelkészek komolyan vették a mostani küldetést. „Tekintettel arra, hogy milyen sok egyházmegyéből érkeztek erre a tornára, még a Magyar Reformátusok Világtalálkozójának eseménysorozatába is beiktathatjuk ezt a tornát” — jegyezte meg mosolyogva dr. Bölcskei Gusztáv.

A Kárpát–medencei labdarúgó–bajnokságon résztvevő csapatok
Szatmár (Magyarország), Zilah, Bihar (Partium), Szabolcs–Bereg, Bihar–Nagykúnság (Magyarország), Szatmár (Partium), Marosvásárhely, Nyírség, Szilágy–Somlyó, Kárpátalja, Debrecen, Felvidék, Kolozsvár.
A partiumi Szatmár csapata: Képíró Gyula (Lázári) – Simon Attila (Tamásváralja), Ilonczai Zsombor (Szárazberek), Rácz Ervin (Erdőd), Szatmári Elemér (Pusztadaróc), Szabó Róbert, Karikás József. „Edző”: Kovács Sándor esperes.

Címkék: , , ,