Kárpáti Kalandverseny nyolcadszor

Kárpáti Kalandverseny nyolcadszor
Marosvásárhely – Rohamosan közeledik július 15-ke a Kárpáti Kalandverseny beiratkozási határideje. A négytagú csapatok kezdő és profi kategóriában jelentkezhetnek a versenyre.

A nyolcadik Kárpáti Kalandverseny a Királykő – Jezer – Papusa hegységekben és részben a Fogarasi havasok útvonalon visz keresztül. A verseny augusztus 10-én reggel hat órakor startol, a beérkezési határidő pedig augusztus 13-a vasárnap reggel hat óra. Az összesen 72 óra verseny, túra próbájának hossza kezdők számára 60 kilométer, míg haladó kategóriában ez 85-90 kilométert jelent, a bicikli útvonal hossza pedig haladóknak körülbelül 70 és kezdőknek 70-85 kilométer lesz.

A verseny programjában kiegészítő próbaként szerepelnek az ereszkedés, barlangászás és kötélpálya Az Outward Bound és az Örökmozgó Turisztikai Egyesület személyzete és önkéntesekből álló szervező csapatot külső szakértők is erősítik. Külső és belső szakértők figyelnek a különböző próbák biztonságára valamint orvosok és a helyi hegymentő csoport nyújt segítséget az esetleg bajba jutott csapatoknak. A Kalandverseny alaptábora a Plaiul Foii-n lesz kialakítva.