Kárpátaljai fotósok tárlata

Kárpátaljai fotósok tárlata
Újabb kiállításnak ad otthont az Euro Foto Art Galéria. Ezúttal az ungvári székhelyű Kárpátaljai Fotóművészek Egyesületének tagjai állítottak ki.

A nagyváradi Euro Foto Art Galériában szervezett 518. kiállítás péntek délutáni vernisszázsán Tóth István fotóművész, a Tavirózsa Fotóklub és az Euro Foto Art Egyesület elnöke köszöntötte az érdeklődőket. Arra hívta fel a figyelmet: ebben a hónapban a tagok közül néhányan kétszer is eljutottak Ungvárra, hogy részt vegyenek egyszer a Kárpátaljai Fotóművészek Egyesülete, majd utána az Euro Foto Art által rendezett fotókiállításokon, most pedig eljött az ideje, hogy az ukrajnaiak viszonozzák ezt a látogatást, mintegy kulturális hidat építve a két város között. A váradi csoportos kiállításon 19 fotóművésznek az utóbbi 3–4 esztendőben készített száz, fekete-fehér és színes alkotása tekinthető meg, melyeket az asszisztense, Gardó Zoltán installált fel a falra. Vannak köztük csodálatosan szép tájképek, melyek esetében szerephez jut a fény és az árnyék összjátéka, különleges művészi megközelítésből készült portrék, makrofelvételek a bogarak, rovarok világáról és szociofotók.

A magyarul is folyékonyan beszélő Norba Vologya, a Kárpátaljai Fotóművészek Egyesületének vezetője kiemelte, hogy milyen kitűnően együtt tudnak működni a váradiakkal. Reményét fejezte ki, hogy ez ezután is így lesz.

Beszámolók

A továbbiakban két olyan itteni fotóművész szólalt fel, akinek lehetősége nyílt rá, hogy elmenjen Ungvárra. Ovi D. Pop azt emelte ki: olyan bronzérmet kapott díjként Norba Vologyától, melybe más érmektől eltérően, bele van vésve a neve, Gabor Ovidiu pedig a köztük levő empátiát nyomatékosította.

Az ünnepségen közreműködött Thurzó Sándor József brácsaművész. A képek július 21-ig tekinthetőek meg, díjmentesen, hétköznap 8–19 óra között.

Ciucur Losonczi Antonius