Kárpátalja Expressz Érmihályfalván

Kárpátalja Expressz Érmihályfalván
Bihar megye – Hatvanhat év után, március 19.–én indul ismét magyar felségjelzésű mozdonnyal nosztalgia személyvonat Budapestről Kárpátalja és a Partium irányába.

Három országon át a Monarchia magyar vasútvonalán – ez a mottója a Kárpátalja Expressz kétnapos útjának, melynek útvonala: Budapest – Miskolc – Záhony –/ Csap – Beregszász – Nagyszőlős – Királyháza – Nevetlenfalu –/ Halmi – Szatmárnémeti – Nagykároly – Érmihályfalva –/ Nyírábrány – Debrecen – Budapest. Az utazás célja a szervezők nyilatkozata szerint egyebek mellett felhívni a figyelmet, hogy van lehetőség határokon átívelő gazdasági, közlekedési és turisztikai együttműködésre, hosszú távú régiós kapcsolatok megalapozására, illetve a határokon túl élő magyarok nemzeti önbecsülésének támogatására.

Szombat este Érmihályfalván

A szerelvényt ünnepélyesen fogadják majd például a magyar–ukrán, az ukrán–román határon, de Szatmáron és Nagykárolyban is. Ebbe a sorba csatlakozik az egyetlen Bihar megyei megálló, Érmihályfalva, ahol a helyi RMDSZ szervez mintegy negyedórás fogadást az onnan újra Magyarországra „lépő” expressznek. A szerelvény várhatóan szombat este 19.45 és 20 óra között tartózkodik majd a helyi állomáson. Az utazás illetve az érmihályfalvi esemény szervezői egyaránt minden érdeklődőt várnak a nem mindennapinak ígérkező eseményre.