Kármelhegyi Boldogasszony ünnepe

Kármelhegyi Boldogasszony ünnepe
Szatmár megye — Július 16–án, a katolikus egyház Kármelhegyi Boldogasszonyt ünnepli. A szatmári Székesegyházban este 7 órakor az egyházmegye Skapuláré Társulat Tagjai közös ünneplésre gyűlnek össze.

Július 16–án, a katolikus egyház Kármelhegyi Boldogasszonyt ünnepli. A szatmári Székesegyházban este 7 órakor az egyházmegye Skapuláré Társulat Tagjai közös ünneplésre gyűlnek össze. A szentmise ünnepi szónoka Ft. Vojtku László kökényesdi plébános. A Kármelhegyi Boldogasszony ünnepének egy látomás az alapja. Az Angliában élő Stock Szent Simon előtt 1251. július 16–án megjelent Szűz Mária az angyalok kíséretében és egy skapulárét (váll-lepel) adott át. A karmeliták jellegzetes barna skapuláréja az évszázadok alatt szimbólummá vált: viselője megmenekült a pokol tüzétől és Szűz Mária kegyelmében részesült. A kegyelem persze nem járt automatikusan, a lepel viselése megfelelő életszemlélet nélkül hasztalan volt. A skapulárét nemcsak a rend tagjai, hanem laikusok is hordhadtják oltalmat remélve — tájékoztatott Gáspár Annamária sajtószóvivő.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .