Karddal támadtak egy rendőrre, súlyos állapotban van

Dan Ciprian Sfichi rendőr
Dan Ciprian Sfichi rendőr
Súlyos állapotban került kórházba a Suceava megyei Radócon (Rădăuţi) egy rendőr, akit karddal sebesítettek meg kedd reggel, egy házkutatás során – közölte az AGERPRES hírügynökséggel a Román Országos Rendőr-főkapitányság.

A szóban forgó rendőr, Dan Ciprian Sfichi a suceavai megyei sürgősségi kórházba került az incidens nyomán, majd a belügyminisztérium egyik helikopterén szállították a jászvásári sürgősségi kórházba.

A Suceava megyei rendőrség szervezett bűnözéssel foglalkozó ügyosztálya kedd reggel nyolc házkutatást végzett egy bűnözőcsoport felszámolása érdekében. Egyik házkutatás során, Radócon a rendőrségi vizsgálat alatt álló személy karddal támadta meg Dan Ciprian Sfichi rendőrt, súlyos sérüléseket okozva fejét és karján. A Suceava megyei mentőszolgálat szóvivője, dr. Mihai Ardeleanu arról tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget, hogy a rendőr válságos állapotban van.

A tettest korábban – 2016. júliusában – már letartóztatták kábítószer-kereskedelem miatt, később azonban hatósági felügyelet alá helyezték, az intézkedés időtartama idén októberben járt le. A támadót a rendőrök ártalmatlanították, az ügyészség vizsgálja ki az ügyet.

www.agerpres.ro