Karate emlékverseny

Karate emlékverseny
Október 25-26. között a nagyváradi Egyetem Sportcsarnok ad otthont a 6 és 13 év közötti gyerekek számára kiírt hagyományos karate országos-bajnokságnak, valamint a volt világbajnok, majd sikeres edző Vancea Pál emlékére rendezett tornának.

A rendezvényen három váradi klub mintegy kétszáz sportolója vesz részt: a Nagyváradi UAMT Agora Sportklub (edzők: Bernáth Csaba, Raul Tudorică, Melania Câmpan), a Fudoshin Sportklub (edzők: Mihai és Adrian Turlă), valamint a Todome Sportklub (edző: Alina Popa).

Kosárlabda. Október 26-án, vasárnap a Nagyszalontai Iskolacsoport Sportcsarnokában gyerek (2003–2004-ben született)- és ifjúsági korosztályú (1998–1999-ben született) lánycsapatok részvételével nemzetközi kosárlabda tornát rendez a Bihar megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság a Nagyszalontai Teodor Neş Iskolás Sportklubbal karöltva. A csatározások 9 órakor kezdődnek. A gyerek korosztályt a Nagyváradi Crişul a Nagyváradi Talentum és a Nagyszalontai Teodor Neş klubok csapatai képviselik, míg az ifjúságiak versengésében a Mezőberényi Általános Iskola (Magyarország), a Nagyszalonat Teodor Neş és a Nagyváradi Crişul együttesei indulnak.

Terepfutás. Október 25-én, szombaton 10 órai kezdettel Félixfürdőn (a helyi rehabilitációs kórházzal szembeni magaslaton) rendezik a terepfutó országos bajnokság futamait ifjúságiak, utánpótláskorúak, illetve felnőttek (nők és férfiak) részvételével.