Karácsonyváró ünnepség Érsemjénben

Karácsonyváró ünnepség Érsemjénben
Idén is megrendezésre került a már hagyománnyá vált, óvodások és iskolások által szervezett karácsonyi ünnepség Érsemjénben, a Fráter Lóránd Művelődési Otthonban.

A gyerekeket egy hatalmas, gyönyörűen feldíszített karácsonyfa várta, melynek illata átjárta a termet. Az egybegyűlteket köszöntővel fogadta Balázsi József polgármester, illetve az iskola igazgatónője, Nagy Mirela. Beszédükben elmondták, hogy mennyire fontos és örömteli számukra, amikor mindenkit együtt tudnak látni, hiszen ilyenkor képviseltetik magukat az Érselénd, Érkenéz, Feketefalu, Barantó diákjai is. A polgármester beszédében célzást tett rá, hogy az Angyalka idén sem feledkezett meg senkiről, amely hír hallatán a gyerekek méginkább felfokozott hangulatba kerültek.

Megjött az angyal

Az ünnepségre lelkesedve készültek a gyerekek a kicsi óvodásoktól, az elemi osztályokon át egészen az öt-nyolc osztályokig. A kisebbek szavalatokkal, énekkel, tánccal, a nagyobbak pedig színdarabokkal, betlehemi- és pásztorjátékokkal tették szebbé a közös ünnepet. Ahogy a polgármester megígérte, az Angyalka is megérkezett az előadások végére: az önkormányzatnak köszönhetően 512 gyerek kapott csomagot, amelybe az érseléndi, érkenézi, feketefalusi és barantósi diákok is beletartoznak. Akik nem voltak jelen, azok is megkapták a csomagjaikat, az óvónők, tanítók és osztályfőnökök segítségével. A gyerekek nagyon örültek az ajándékoknak és lelkesedve mondták: jövőre is akarnak ilyen szép ünnepséget!

Kereszturi Márta

Címkék: ,