Karácsonykor négyezer tűzoltó áll készenlétben, 2392 esetben riasztották őket

Akt.:
Karácsonykor négyezer tűzoltó áll készenlétben, 2392 esetben riasztották őket
Karácsony estéjén és első napján több mint négyezer tűzoltó teljesített szolgálatot országszerte; több mint 2300 esetben kell közbelépniük a két nap során – közölte az AGERPRES hírügynökséggel az Országos Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség (IGSU).

Az IGSU adatai szerint szombaton és vasárnap szám szerint 2392 esetben riasztották a katasztrófavédelmet, ebből 203 tűzeset volt, 2036 sürgősségi orvosi segítségnyújtásra volt szükség, 17 esetben a roncsok közül kellett kiszabadítani embereket, a többi esetben különböző mentési műveleteket kellett végrehajtaniuk.

A katasztrófavédelmiseknek idén karácsonykor 9%-kal több esetben kellett beavatkozniuk, mint 2015-ben: 190-nel több riasztást kaptak a két nap alatt.

Az IGSU fokozott figyelemmel ellenőrzi azokat a közterületeket, ahol várhatóan besűrűsödik a forgalom, valamint az idegenforgalmi központokat — írja a közlemény.

AGERPRES/(RO — szerző: Oana GHIȚĂ, szerkesztő: Andreea ROTARU, HU — szerkesztő: TOFÁN Imola)A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .