Karácsonyi vásár Székelyhídon

Karácsonyi vásár Székelyhídon
Harmadjára is népszerű, sikeres volt a karácsonyi vásár Székelyhídon, amely sokkal inkább hasonlított egy forgatagra, mint egy klasszikus értelemben vett vásárra.

A természet idén úgy döntött, hogy nem lesz fehér karácsonyunk, ám ez nem befolyásolta a vásárban résztvevők jó kedélyét. Akinek nem volt konkrét ajándékötlete idén karácsonyra, egy pohár forralt borral, forralt pálinkával vagy egy teával a kezében végigsétálva a bódék között, könnyebben dönthetett a fenyő alá valóról. Az éheseknek sem volt nehéz harapni való után nézniük, sült krumpli és kolbász, pirítós, kenyérlángos eredeti korondi kürtős kalács várta a korgó gyomrokat. Kerámiák, játékok, parfümök, méhészeti- és kézműves termékek garmadájából választhattak az érdeklődők, és ha hó idén nem is volt, a sülő kalács és a meleg bor illata jelezte a szeretet ünnepének közeledtét.

A színpadon is zajlott az élet. A város óvódásai, kisiskolásai, óvónénijeik, tanítónénijeik segítsége mellett adták elő, gyakran szép számú közönség előtt karácsonyi dalaikat, verseiket, betlehemi játékukat. Székelyhíd központjában található parkban minden osztály saját fenyőt díszíthetett, majd a múzeum épületében találkozhattak a Mikulással, végigjárhatták a karácsonyi időutazást és kapott mindenki egy csomagot is. Az RMDSZ helyi nőszervezete, valamint a baba-mama kör melegedővel, játszóházzal várta az apróságokat, akik az élő Betlehemi jászol képe mellett is sok időt töltöttek.

A hatnapos rendezvény végére maradt a csattanó a színpadon. Szombaton a város kórusai, vasárnap Székelyhíd méltán népszerű tánccsoportjai, hétfőn, zárásként, a sokak által kedvelt debreceni Vis Major zenekar fellépései követték egymást. A vásárnak lesz folytatása, ígérték az elégedett, de fáradt szervezők – és a vásár népszerűségét nézve, azt hiszem, ezt el is várják a székelyhídiak.

Gulácsi Mária

Címkék: